gs 3kerken joomla

Verslag Ligconcert Martini

Ligconcert Martinifoto ligconcert m

Met het oog op de komende ingrijpende verbouwing van de Martinikerk heeft de commissie Kerk in de stad op zaterdag 2 oktober jl. haar eerste bijzondere activiteit georganiseerd, namelijk een afscheidsbeleving in de vorm van een ligconcert in samenwerking met onze organist Bob van der Linde, Taizé groep Sneek, Nieuw Wij en Body & Mind Center. Het idee was om liggend te genieten van de muziek van Arvo Pärt, Ludovico Einaudi en fragmenten uit Taizé in combinaties met korte meditaties.


Gelukkig is Bob nieuwsgierig aangelegd en is hij wel in voor iets nieuws. Hij had zoiets nog nooit gedaan en ging studeren op het orgel. Hij zou 35 minuten aan één stuk doorspelen op basis van een minimalistische compositie. Terwijl Bob aan het studeren was, pakte de commissie de organisatie op, waaronder het schrijven van een persbericht. Er kwam een mooie aankondiging in GrootSneek en vrijdagmiddag werd Henk de Vries geïnterviewd door Omrop Fryslân. In het nieuws werd verwezen naar onze nieuwe website: www.martinisneek.nl
Zaterdag om half vier gingen de deuren open en kwamen de mensen binnen met matje, deken en kussen. De meeste mensen gingen liggend luisteren naar de klanken van het orgel. Een aantal mensen namen plaats op een stoel of een kerkbank. Bijna 70 bezoekers hebben deelgenomen aan het ligconcert dat om 4 uur begon. De minimalistische composities werden afgewisseld met een korte meditatie van Fedde Welbedacht en Harriët de Bruin (Yogadocent van Body & Mind Center).
Na afloop hebben we nog even nagepraat onder het genot van een drankje en een bitterbal. De reacties van de bezoekers waren heel positief. We kunnen terugkijken op een prachtig ligconcert met een mooie opkomst, geweldige en magische muziek en lovende reacties! Voor herhaling vatbaar, want dit smaakt naar meer.
En een deel van de opbrengst gaat naar De Schuilplaats aan de Singel in Sneek, een christelijke organisatie met als doel mensen te ondersteunen die zich aan de rand van de samenleving bevinden.
Benieuwd naar onze nieuwe website? Kijk dan gerust eens op: www.martinisneek.nl. We zijn van plan om de komende tijd meer leuke en bijzondere activiteiten te organiseren. De commissie Kerk in de stad, organiseert activiteiten gericht op ontmoeten en inspiratie voor alle inwoners van Sneek. Hierdoor wordt Martini een kerk voor de hele stad. Een open kerk in het ‘hart’ van Sneek, een vindplaats van geloof, hoop en liefde. Ideeën voor activiteiten zijn van harte welkom!

 foto ligconcert web

Klik op de afbeelding voor een vergroting