Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand

Dinsdag, 01 Oktober 2019

Dietrich Bonhoeffer

Dietrich Bonhoefferweek

Dietrick BonhoferVijfenzeventig jaar geleden schreef Dietrich Bonhoeffer in zijn cel in een gevangenis in Berlijn het gedicht Wie ben Ik? Hij zat daar gevangen wegens verzet tegen de nazi’s. Een klein jaar later, vlak voor de bevrijding, is hij terechtgesteld toen bleek dat hij meegewerkt had aan een mislukte aanslag op Hitler.
In het hoofdartikel van het kerkblad 'PS' dd 20 september is meer over hem te lezen.

Zijn brieven en gedichten die hij tijdens zijn gevangenschap schreef aan familie en vrienden, ontroeren nog steeds. Zijn gedachten en gevoelens over geloof, vrijheid en vriendschap zijn zeer herkenbaar voor mensen van nu. Met steun van de PKN is een prachtig werkboekje uitgegeven waarin o a. een aantal van zijn gebeden en gedichten zijn opgenomen. Op onderstaande avonden en na afloop van de kerkdienst van 6 oktober is het boekje te koop voor € 2,00.

We laten ons in deze week vooral  inspireren door zijn gedicht : Wie ben ik?

In een korte inleiding wordt vandaag ( 1 oktober)  ingegaan op de betekenis van het leven en de theologie van Dietrich Bonhoeffer door ds. Jan Willem Nieboer. 

Het 2e deel van de avond gaan we in kleinere groepen hier, samen met Siny te Nijenhuis, dieper op in. Wat raakt ons persoonlijk, wat herkennen we?

Op donderdag 3 oktober is er een vervolg op dit thema: 'Wie ben ik' (zie agenda 3 oktober)
Ook in de viering op 6 oktober in de Martinikerk staat het gedicht Wie ben ik? centraal.


Locatie Zuiderkerk
Aanvang: 19:30 uur
________________________________