Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand

Zondag, 19 Januari 2020

Compascuum -Thema-avond:
De vervolgde kerk

Thema-avond: De vervolgde kerk


Wanneer? Zondag 19 januari 2020Ds Lolkema
Waar? VBG “de Bron” Middelzeelaan 1, Sneek
Hoe laat? 19.30 uur
Wie is de inleider? Ds. Gerrit Lolkema (Stichting de Ondergrondse Kerk)
Zijn er kosten? Nee, er wordt wel een collecte gehouden voor vervolgde christenen

Wereldwijd worden christenen achtergesteld, gevangengezet, mishandeld of vermoord vanwege hun geloof in Jezus Christus. Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) staat naast vervolgde christenen met praktische hulp en bemoediging. Daarnaast roepen we christenen in Nederland op tot verbondenheid en gebed. Dit doen we o.a. door de verhalen van vervolgde christenen door te geven. We geloven namelijk dat deze getuigenissen de kerk in Nederland aanmoedigen om de Heere Jezus te volgen. Daarbij zien we dat christenen in Nederland niet alleen geïnspireerd worden, maar ook kunnen leren van onze broeders en zusters in de vervolging.

Deze avond horen we een bijzonder verhaal van Habila. Daarnaast zal Ds. G. Lolkema spreken n.a.v. de woorden uit 1 Petrus 5. Vanuit deze tekst worden luisteraars niet alleen uitgedaagd, maar ook zal het hun geloof versterken. Want de Bijbel laat zien dat God elk mens sterk en krachtig wil maken als men leert te leven van de beloften die God geeft.

Vanaf 2005 tot 2015 was broeder Lolkema voorganger in de Christengemeente in Buitenpost. In 2015 tot 2018 was hij voorganger van VEG Sion in Gorinchem. Sinds die tijd is hij zich gaan richten op het ondersteunen van meerdere gemeenten. Op grond van een vraag en de gaven welke God hem heeft gegeven dient hij de Kerk van Jezus Christus in het hele land.

Juist door dit te doen op verschillende plaatsen en door middel van diverse activiteiten wil Lolkema vanuit zijn passie voor Jezus een brug slaan tussen gelovigen met verschillende achtergronden. “Om zo Gods gemeente te helpen opbouwen en Zijn koninkrijk zichtbaar te maken” Aldus Gerrit Lolkema.

 

Locatie VBG “de Bron” Middelzeelaan 1, Sneek
Aanvang: 19:30 uur
________________________________