Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand

Maandag, 13 Januari 2020

Gespreksgroep Geloof en Poëzie

Gespreksgroep over geloof en poëzie.

Logo gespreksgroepRooie Jet, heette ze in de volksmond: Henriëtte Roland Holst.
In 1918 trok ze met een protestmars langs de kazernes in Nederland, waarbij doden vielen. In datzelfde jaar dichtte zij de onvergetelijke regel:

'De zachte krachten zullen zeker winnen in ’t eind'

Voor mensen die zinnen als deze uitknippen, verzamelen, zelf maken, op de wc hangen, of in bundels in de kast hebben staan, is er een bijzondere ontmoetingsavond.
Zo ongeveer een keer in de zes weken komen we op een maandagavond bij elkaar en nemen we gedichten mee, die ons aanspreken. Soms naar aanleiding van een thema, soms gewoon omdat je ze graag wilt delen, of omdat je iets niet begrijpt.
Naar aanleiding van de gedichten ontstaat er altijd wel gesprek. Over geloof, hoop en liefde, maar ook over sterven, verdriet, geluk en over vallen en opstaan.We laten ons leiden door de gedichten. Iedere avond houden we een stoel vrij voor wie eens aan wil schuiven.

Voor: Iedereen die van gedichten houdt en daarin een lijntje naar boven wil ontdekken.
Door: ds. Jan Willem Nieboer en Tjeerd Ligthart (Tjeerd Ligthart schreef zelf een aantal dichtbundels)
Contactadres: ds. Jan Willem Nieboer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Tjeerd Ligthart (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

De volgende bijeenkomst is: Maandag 13 januari | 19.30-21.30 uur | Zuiderkerk

Locatie Zuiderkerk
Aanvang: 19:30 uur
________________________________