gs 3kerken joomla

 Vacatures predikanten Sneek - Ysbrechtum

“Bouwen met Bezieling”

Direct naar de vacatures

Sneek is een pareltje in Friesland als het gaat om wonen en werken. De stad bruist dankzij een rijk muziek- en cultureel leven, (water)sport en toerisme en veel bedrijvigheid. Als Protestantse Gemeente van Sneek transformeren wij ons van een gemeente waarin altijd veel wijkgericht werd georganiseerd naar "Kerk in de "Stad": een veelkleurige, open kerk, midden in de stad. Een kerk die ons als kerkmensen verbindt met elkaar, maar ook met de mensen erbuiten

De Protestantse Gemeente te Ysbrechtum-Tjalhuizum-Tirns zal voor 0,35 fte door één van onze predikanten bediend worden en daarom maken vertegenwoordigers van deze gemeente deel uit van onze beroepingscommissie. De dorpen liggen gescheiden door een gordel van groen aan de Sneker stadsrand. Er is verwevenheid met de stad (o.a. basisschool, sportverenigingen), maar de dorpen en de kerk hebben een eigen karakter. De kerk kenmerkt zich door kleinschaligheid, frisheid en flexibiliteit.

Binnen beide gemeentes is een rijke verscheidenheid te vinden aan activiteiten voor jong of oud. Of het nu gaat om jeugd-, thema-, Fryske-, openlucht of Taizédiensten of de meer traditionele zondagsvieringen, of bijeenkomsten in de vorm van gespreksgroepen, Sundayskool, studieavonden, Kerkcafé of bezinningsavonden, samen eten of bijzondere artistieke uitingen, orgelconcerten, allerlei soorten koren en een muziekband, los nog van alles wat incidenteel wordt georganiseerd. Wij vinden het belangrijk dat dit alles meer samenhang en gezicht krijgt, ook met en door gebruik van eigentijdse hulpmiddelen zoals sociale media.

Ons team van professionals en vrijwilligers (organist, medewerkers kerkelijk bureau, kosters, vrijwilligers en 1 predikant) moet hierin faciliteren, stimuleren en inspireren. We willen dit graag versterken met twee fulltime predikanten (m/v) met elk een eigen profiel en takenpakket. Uiteraard is het ook mogelijk dat gekozen wordt voor meer deeltijd-invullingen. Waar het om gaat is dat wij met zijn allen ons willen inzetten om in navolging van Jezus een licht te zijn in de wereld om ons heen, door te helpen waar dat nodig is, te bemoedigen waar dat wenselijk is en te inspireren waar dat mogelijk is. “Bouwen met Bezieling” is dan ook het thema waarmee onze beroepingscommissie aan de slag is gegaan.

 * * * * *

Wij zijn dus op zoek naar

2 predikanten (m/v)

 

de "Pionier" (100% Sneek)

- inspirerend

- creatief

- aansprekend

- vernieuwend

je weet jong & oud, binnen- en buitenkerkelijk te raken door te luisteren en de juiste woorden te kiezen
je weet de Bijbelse woorden zo te kiezen en te brengen dat ze inspireren
je weet ook kunst, muziek en (sociale) media in te zetten waar wenselijk
jouw "speelveld" is de wereld en ligt dus binnen en buiten onze kerkelijke gemeente
je weet een visie te ontwikkelen, die vast te houden en uit te rollen waardoor anderen zich eraan kunnen optrekken.


 

de "Verbinder" (65% Sneek, 35% YTT)

- ondernemend

- organiserend  

- enthousiasmerend

- herderlijk

je weet samenhang in al die activiteiten binnen onze gemeente te brengen
je weet al die talenten binnen onze gemeente op de juiste wijze te benutten
je ziet waar we tekort schieten en zorgt ervoor dat we daar die leemtes vullen
je wordt warmer van “doen”, dan van vergaderen
je weet woorden om te zetten naar daden
je hebt oog voor het geheel maar ook voor het individu
je weet wat je van de professionals en van de vrijwilligers mag verwachten en wie waar het beste ingezet kan worden.

 

Wil je nadere informatie?
Dan kun je bellen voor Sneek met Henk Kouwenhoven (06 21595371) en voor Ysbrechtum-Tjalhuizum-Tirns met Jikke van Terwisga (06 23304322).

Heb je interesse?
Stuur dan een e-mail inclusief curriculum vitae vóór 20 juni 2021 naar de voorzitter van de beroepingscommissie Henk Kouwenhoven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Deze informatie liever lezen/downloaden/printen in pdf? Klik dan hier.
Handige links voor nog wat meer info over Sneek en omgeving:

__________________