Jeugd-banner

jgd logo Jeugdactiviteiten: CLUB!

__________________________________________________________________________

        Jeugdwerk (8 tot 16 jaar)                                
 
 

Club foto 1 2019 Club

 

 

 


 

Ben jij tussen de 8 en 16 jaar en vind jij het leuk om op vrijdagavond gezellig te chillen? Of wil je actief bezig zijn met vrienden en vriend en over geloof te praten?
Kom dan gezellig bij ons op CLUB!

Wat gaan we doen?
We beginnen om 18.00 uur en gaan dan met z'n allen eten. Iedereen neemt zelf iets lekkers mee. Je mag zelf kiezen wat je meeneemt, voorgerecht, hoofdgerecht of toetje, maakt niet uit.

Na het eten doen we soms een spel, bv weerwolven of we kijken een film.
Ook doen we elk jaar mee aan Sirkelslag Young, een online spel waarbij we strijden tegen andere clubs uit heel nedferland.

Met Pasen doen we mee aan de spannende Paaschallenge en we maken elk jaar een uitje. Zo zijn we vorig jaar met de hele groep gaan suppen, maar ideeën uit de groep zijn ook altijd welkom!


Wil je meer informatie kijk dan eens wat vaker op deze pagina  of kijk op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/clubwerkpknsneek

Je mag natuurlijk altijd een vriendje of vriendinnetje meenemen want iedereen is welkom! 

Hieke de Vries, Gea Tjalsma, Keimpe Kloosterman en Meinita Bouwers

    _____________________________________


Club Slotavond in 2021

Vrijdagavond 25 juni was alweer de laatste clubavond van dit seizoen.

Het is inmiddels een beetje traditie geworden om eerst een uurtje te suppen en daarna met elkaar te barbecueën.Jeugd Slotavond 1We verzamelden om 17.00 uur bij de Zuiderkerk en fietsten gezamenlijk naar Het Toppunt aan de Houkesloot. Daar lagen de supplanken voor ons klaar. Hieke en Jesse kwamen al op hun eigen supplank aan gepeddeld. Toen de supplanken één voor één te water waren gelaten en iedereen voorzichtig op een supplank was gestapt, kon ons rondje suppen beginnen. Hieke ging voorop, als reisleidster loodste zij ons langs een nieuwe route om de Houkepoort heen. Jesse kon ons hier en daar nuttige aanwijzingen geven.

Eerst was iedereen nog een beetje voorzichtig, peddelden we op knieën, maar steeds meer waagden het erop om op de plank te gaan staan. Het was een prachtig gezicht, zo’n stoet supplanken. We voeren een prachtig rondje om de Houkepoort. Onderweg kregen er zelfs 2 van onze suppers een stukje pizza aangeboden van een voorbij varende boot! En pizza gaat er altijd in!

We konden het nagenoeg allemaal droog houden. Toch waren er nog een paar die min of meer per ongeluk een frisse duik namen. Helaas zijn er geen foto’s van onze supcapriolen 😊

Jeugd Slotavond 2Jeugd Slotavond 3Na het suppen fietsen we in optocht naar de bbq, bij Hieke in de tuin. En net toen we daar allemaal aankwamen en de bbq aangestoken werd, begon het heel hard te regenen. Wat ontzettend jammer. Met wat improviseren konden we gelukkig allemaal bij Hieke in de kamer terecht. Super! Zo zaten we allemaal droog en het eten smaakte voortreffelijk. Familie De Vries: hartelijk dank voor de gastvrijheid!

En toen hadden die toppers van onze club een verrassing voor ons in petto! We kregen alle vier wat lekkers voor bij de koffie, een heerlijke fles doucheschuim en een heel lief kaartje. Als blijk van waardering. Wat een verwennerij. Super bedankt! We zijn trots op ons kluppie!!

We hebben ondanks de coronabeperkingen een mooi clubseizoen gehad. Het was hier en daar improviseren en onze creativiteit aanspreken, maar we hebben het met heel veel plezier gedaan.

Jeugd Slotavond 4Op naar het volgende winterseizoen, hopelijk dan zonder coronabeperkingen. Maar eerst gaan we genieten van de zomer. Een fijne vakantie allemaal!

Op naar het volgende seizoen

Hieke, Meinita, Keimpe en Gea

 

 

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

 

___________________________

 

Paaschallenge 2020

paaschallenceHet is goede vrijdag 10 april, acht uur. Iedereen heeft de jongerendienst van Geestdrift kunnen zien vanuit huis. En nu zijn we als club klaar voor de Paaschallenge van JOP. Deze keer niet met z’n allen gezellig in onze eigen clubruimte , maar ieder gewoon thuis met zijn of haar laptop en telefoon.

We hebben al eerder contact via een onlineprogramma, dus dat werkt! Nu is er dan de Paaschallenge waar de opdracht via beeld wordt gegeven, maar waar de spelers foto’s en antwoorden via de app moeten gegeven. Gelukkig heeft de spelleider (lees: Meinita) een assistent. Deze is handig met de app, foto’s maken en snel reageren, allemaal hard nodig met 8 spelers/gezinnen die tegelijk zitten de appen (dank hiervoor David).

De opdrachten zijn gevarieerd en dat maakt het spel leuk. N.a.v. het verhaal over Lazarus moeten de spelers iemand met toiletpapier tot mummie maken en hiervan een foto maken. Iedereen is druk bezig, maar het toiletpapier blijkt niet altijd sterk genoeg en de spelleider ziet ondertussen de meest hilarische taferelen voorbij komen.

Eén van de opdrachten is het uitknippen van een haan. Dit klinkt als een eenvoudige opdracht, maar blijkt nog knap lastig. Er komen inderdaad mooi uitgeknipte hanen op de app voorbij, maar zeker niet in alle foto’s zijn hanen te herkennen (dachten sommige spelers dat ze de walvis van Jona moesten uitknippen???).
De rebussen worden vlot opgelost en de antwoorden flitsen seconden na elkaar in beeld.
Dan moet er een troon van boeken worden gemaakt. Maar let op, want met de hoogste troon kom je misschien wel ten val! Maar ja, wat moet je als je zoveel van boeken houdt dat je het zonde vindt om er op te gaan zitten…?

De laatste opdracht is het neerleggen van een boodschap in paaseitjes voor de buren. Er komen leuke foto’s voorbij en zelfs een filmpje. Dan is het spel klaar, de uitslag wordt bekend gemaakt en we sluiten onze laptops af.

En dan komt er toch nog een laat berichtje binnen op de app. Eén van de spelers had ‘vrolijk pasen’ in paaseitjes bij de buren op de stoep gelegd. De buren appten een foto terug: in paaseitjes de boodschap ‘jullie ook’!

Wat een geslaagd alternatief voor de Paaschallenge! We konden samen het spel spelen, allemaal op onze eigen manier vanuit ons eigen huis. Een huis dat hopelijk veilig is in deze verwarrende tijd. Maar de boodschap van onze Paaschallenge was ‘Wees niet bang’. We mogen vertrouwen hebben in de toekomst!

Namens clubleiding,

Keimpe Kloosterman, Gea Tjalsma, Hieke de Vries en Meinita Bouwers

________________________________

 

Verslag van een Clubactiviteit op vrijdag 13 december 2019

Op vrijdag 13 december jl. hadden we 2 activiteiten op het programma staan.Club 2020 1
We verzamelden al om 17.00 uur, om namens de diaconie planten en een kerstgroet bij een aantal oudere gemeenteleden te brengen.
Het waaide hard en het regende, maar dat mocht de pret niet drukken. Met de planten in de armen of in het fietskrat gingen we een aantal adressen op Het Eiland bij langs. Leuk om te zien hoe de kerstgroet enthousiast werd ontvangen.

Toen alle planten waren uitgedeeld, gingen we snel naar de Jeugdruimte in de Zuiderkerk. Daar stond het eten al klaar en we schoven gelijk aan rond de tafel.
Na het eten stond namelijk direct de volgende activiteit gepland: De Kerstchallenge. Een soort Escape Room-achtig spel, waarbij de jongeren in twee groepen binnen een uur een aantal puzzels moest oplossen.
Zo moesten ze bijvoorbeeld ontdekken welke wijze uit welke plaats komt en aan de hand van een sterrenhemel zes sterren opzoeken die hen de weg wezen naar de provincie Judea. Best moeilijk allemaal, zeker als op de achtergrond de klok mee tikt.

Club 2020 2René de Vries kwam deze avond langs en kon zo mooi een handje helpen bij het oplossen van de puzzels.
Er moesten ook keuzes gemaakt worden aan de hand van een test. Bijvoorbeeld: Je wordt in je gezicht geslagen. Wat doe je (Mattheus 5:39)? Terugslaan of je nog een keer laten slaan?
Aan het eind van het spel was het de vraag of je Jezus als nieuwe koning had gevonden of Herodes.
De Kerstchallenge liet de jongeren voelen welke zaken er met Kerst op het spel staan: de keuze voor de ware Koning en de gevolgen van die keuze. In het leven van vandaag kunnen we voor Jezus als onze koning kiezen of kiezen voor de machten van geweld en rijkdom, zoals Herodes deed.

Inmiddels is ook de eerste clubavond voor 2020 al weer geweest. We hebben getoost op het nieuwe jaar (zie foto hieronder) en we hebben nagedacht over de goede voornemens bij de start van het nieuwe jaar. Deze voornemens hebben we verwerkt in een collage. Een goede start voor dit jaar!
De volgende clubavond staat gepland voor vrijdag 17 januari. We hopen er ook dit jaar met elkaar weer gezellige en inspirerende clubavonden van te maken met veel leuke activiteiten.

Clubleiding,
Hieke, Meinita, Keimpe en GeaClub 2020 3

De jongeren brengen een toost uit op het nieuwe jaar !!

_____________________