gs 3kerken joomla

Verslag Startzondag - QR-code FietstochtQR code Fietstocht 0

 Verslag van de QR-code-fietstocht

Eén van de onderdelen van het Startweekend was de QR-code-fietstocht. De start was op zondag 12 september om 12.00 vanuit de Martinikerk. De tocht was bedoeld voor jong en oud en dat was terug te zien in de deelnemers: een gezin met jonge kinderen, oudere echtparen en nog wat deelnemers met een leeftijd daar ergens tussen in. In totaal waren er 13 deelnemers.

QR code fietstocht 1Bij de start kregen de deelnemers een overzicht met adressen waar QR-codes te vinden waren. De bedoeling was dat zij zelf de route bepaalden en daarmee de volgorde van het bezoeken van de adressen. En zo waaierden de groepjes uiteen door Sneek.

Op verschillende adressen van gemeenteleden in Sneek waren QR-codes opgehangen. Bij het scannen van de QR-code kwamen er steeds 2 vragen tevoorschijn. De deelnemers mochten zelf kiezen welke vraag ze zouden stellen aan deze gemeenteleden.

QR code fietstocht 2De vragen gingen o.a. over duurzaamheid: over het drinken van fair trade koffie, gescheiden afval inzamelen, over eerlijke kleding, het bewust niet eten van vlees, oplossingen om energie te besparen. Kortom over bewust leven en daarmee weloverwogen bezig zijn met de toekomst van de wereld, Gods schepping. Het leverde mooie gesprekken op over leefstijl en toekomst.

Helaas kwamen op een paar adressen geen groepjes deelnemers langs. Heel jammer.

Op de afgesproken tijd kwamen de deelnemers terug bij het eindpunt, de Zuiderkerk.

QR code fietstocht 3
In de Zuiderkerk konden ze de laatste QR-code scannen en een kaarsje aansteken voor iets waar hij of zij voor wilde bidden, iets wat de toekomst bedreigt van Gods Wereld.

Daarna stond voor de deelnemers een snack klaar.

We willen hierbij iedereen hartelijk bedanken die meegewerkt heeft aan deze QR-code-fietstocht. Hopelijk heeft het ons allen aangezet tot het maken van bewuste keuzes voor de toekomst.

Hieke en Gea

QR code fietstocht 4

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting